Opladning
Opladning af Plug-in Hybrid og Elbil
mens en plug in-hybrid kan køre kortere afstande på ren el eller køre længere afstande som hybrid. Uanset hvilken af disse to typer biler, du har, skal de på et tidspunkt oplades. Da bilerne ikke bare kan oplades via en forlængerledning i garagen, skal du som udgangspunkt bruge enten en ladeboks eller en ladebrik samt en udbyder. Jørgen Hansen Biler samarbejder med forskellige lade-udbydere, der både opsætter ladebokse hjemme hos dig selv, men som også har et stort ladenetværk fordelt over hele Danmark.
Clever
Køber du din ladeløsning sammen med din nye bil, kan du hos os få abonnement hos Clever. Her kan du vælge mellem tre ladeløsninger, og du er den bedste til at vurdere, hvilken løsning, der bedst opfylder dine behov.
Clever One
Clever One er abonnementet til dig, der både ønsker en ladeboks hjemme hos dig selv og ønsker mulighed for at oplade bilen på farten. Du får således installeret en ladeboks derhjemme, og så får du desuden en ladebrik, så du frit kan benytte Clevers ladenetværk i hele Danmark. Bor du i lejlighed, fravælger du blot ladeboksen.
Clever Box
Clever Box er til dig der lader derhjemme og som ønsker en intelligent Clever-ladeboks i din indkørsel samt rabat på Clevers ladenetværk i hele Danmark.
Clever Go
Clever Go er til dig, der enten ikke har behov for eller ikke har mulighed for at få installeret en ladeboks hjemme hos dig selv. Du får i stedet en ladebrik, som du frit kan benytte til alle Clevers ladestationer i hele Danmark. Du kan finde et opdateret kort over alle Clevers ladestationer på deres hjemmeside.
Clever har indført midlertidige energitillæg og et variable forbrugsbaserede energitillæg, der træder i kraft d. 1. januar 2023.
LOOAD
Køber du din ladeløsning sammen med din nye bil, tilbyder vi en løsning med Looad. Her kan du vælge mellem to løsninger, og du er den bedste til at vurdere, hvilken løsning, der bedst opfylder dine behov.
Køb ladeboksen
Hvis du køber Looad ladeboks får du installeret en ladeboks derhjemme og du bliver ejer af den. Foruden at der er service- og refusionsaftale inkluderet og adgang til stort europæiske ladenetværk, er der ingen binding.
Lej ladeboksen
Med en lejeløsning fra Looad får du en Standard Plus+ installation, som du selv ejer – og fordelen ved kun at leje ladeboksen til et fast månedligt beløb inklusiv Looad Connect service- og refusionsaftale. Her er ingen krav om elaftale og dermed ingen binding.
OK Ladeboks
Køber du din ladeløsning sammen med din nye bil, tilbyder vi en løsning med OK. De tilbyder overordnet set to løsninger, og du er den bedste til at vurdere, hvilken løsning, der bedst opfylder dine behov.
Køb ladeboks
Hvis du køber en ladeboks til elbilen hos OK, får du en komplet ladeløsning, hvor de står for det hele. Det kalder de OK Ladepakke, og løsningen passer til både elbiler og plug-in hybrider. Du kan købe en ladeboks hos OK med eller uden elaftale.
Lej ladeboksen
Hvis du overvejer at leje en ladeboks, er det både nemt, sikkert og billigt at komme i gang. Du kan leje en ladeløsning for et fast månedligt beløb, og ladeboksen passer til både elbiler og plug-in hybridbiler. Du kan leje OK’s ladeboks med eller uden en elaftale hos OK.
FAQ på biler med ledning
Flere og flere har el-biler i tankerne, når de skal købe ny bil og med det, er der naturligvis også en række nye spørgsmål, der melder sig på banen.
Vi har samlet en række af de mest centrale spørgsmål og svar her.
Opladning
Skal jeg selv sætte ladeboksen op?
Hvordan oplader jeg min bil?
Hvor lang tid tager én fuld ladning?
Udvalget af el-biler og ladetyper er stort, derfor kan ladetider også variere fra bil til bil. Generelt set vil ladetiden derfor afhænge af bilen og hvilken ladelødsning, der benyttes. Derudover afhænger ladetiden også af, hvor mange kilowatt (kW) ladestationen der benyttes kan levere, og omvendt hvor mange kW bilen kan tage imod – jo flere kW, jo kortere ladetid.
Hvor langt kan jeg køre på én opladning?
Der er forskel på rækkevidden af el-biler, hvilket skyldes, at der er forskel på batteriernes kapacitet, bilernes vægt samt teknologierne. Og så har din kørsel også indflydelse på, hvor langt du kan få strømmen til at række. En god tommelfingerregel er, at man kan køre ca. 5 km pr. kWh eller 200 Wh pr. km.
Kan batteriet tåle at blive sjat opladet?
Man kan sagtens køre på et ikke fuldt opladet batteri, ligesom man også sagtens kan lade efter behov. Hvis du eksempelvis kun mangler at køre 70 km, behøver du således ikke at vente på at batteriet er fuldt opladet for at kunne køre videre, men blot lade efter behov og vente med den fulde opladning til du er kommet hjem til din private ladestation. Batteriet bliver ikke skadet af at blive ”sjat opladet”.
Kan andre låne min opladestation?
Hvor i landet er der ladestationer?
Holdbarhed
Hvor lang tid / i hvor mange år holder mit batteri?
Kia’s lithium ion højspændingsbatterier er fremstillet sådan, at de ved et almindeligt brug, sikrer problemfri brug i mange år. De garanterer, at batteriet har en kapacitet på minimum 65% – målt med Kia’s specialudstyr – i en periode på 7 år eller 150.000 km. Hvilket af disse to som indtræffer først, regnes fra bilens første ibrugtagnings- /registreringsdato.
Kan batteriet skiftes i bilen?
El-biler har to batterier. Bilen har et 12 volt-batteri til alle traditionelle el-dele, som kendes fra alle biler. Derudover har el-biler et højvolts batteri til bilens drivlinje og højvoltskomponenter.
Det er blevet normalt, at man har mulighed for at skifte celler eller celleblokke – altså dele af batteriet – i stedet for at udskifte hele batteripakken.
Hvis du har brug for at få tjekket bilens batteri, anbefales det at søge mærkeværkstederne, som har særlige testere eller software til formålet.
Økonomi
Hvad koster det?
Når du køber en el-bil hos Kia, er det meget almindeligt at få sat en ladestander op på hjemmeadressen samt tegne et abonnement på strøm hos en udbyder. Omkostningerne for opsætning og prisen på et abonnement varierer fra udbyder til udbyder. Kontakt derfor din forhandler for at få oplyst de specifikke omkostninger og få den bedste løsning og pris.